Sunday, June 14, 2009

Kenangan Terindah Semasa Cuti.. :-)


Assalamualaikum, hahai.
Benda ni mmg kenangan terindah bagi aku.
Start 31 hrbln Mei sampaila 11 Jun lepas, aku dipanggil mnjadi cikgu tusyen kt sekolah lama aku, yakni SMK Kota Kuala Muda.
Idea ni sebenarnya dicetuskan oleh aku (panggil ex student jd cikgu)..
Brapa hrbulan ntah Teacher Haliza call aku.
Katanya aku diperlukan untuk Program Peningkatan Prestasi Pelajar PMR semasa cuti penggal sekolah.
Aku pun terima ar...bkan pa, untuk cari pengalaman.
Hari pertama aku masuk kelas mmg ar cuak hbis.
Berpeluh satu badan.
Tapi bila tengok students dgn aku pun okay, aku mula bersemangat.
Aku punya cara mengajar simple ja. "Time belajaq,kita belajaq. Time main, kita main."
Masuk hari kedua dan seterusnya aku dah xcuak lg dah..
Rasa best lagi ada ar...
Aku anggap smua students aku macam adik aku sndiri, yelakan, beza umur 5 tahun ja..
Lani smuanya dah hbis. Aku puntetiba ja rindu kt depa smua.
Harap2 bleh jmpa lg dpa smua nih.
Apapun,...GOODLUCK.

2 comments:

PAJID said...

wuish, besh nye jd teacher~
ajar english la ke?

amri_90rca said...

mak oi! ngajo fzk ke bi nih?
cnfrm cntrol macho abes pakdin..haha
gd luck lah ek